[O2] Woda we wnęce na koło zapasowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vooytec
    Classic
    • 2011
    • 30

Zamieszczone przez Big
    Znam ludzi którzy twierdzą, że Thalia jest pięknym autem. Również znam takich którzy to samo mówią o Fiacie Multipli.
    Ja nie znam 1
  • sebastian1980
    Classic
    • 2010
    • 34

Witam!!

Jak w temacie, czy ktoś z Was spotkał się z "samoczynnym" gromadzeniem się wody w miejscu na koło zapasowe??
    To już drugi raz kiedy zaglądam do zapasu i "pływa" sobie w wodzie, auto odebrane w lutym tego roku. Nie napawa mnie to optymizmem. Jestem zdania, że jak coś jest nowe to jest sprawne.
    W każdym razie, co ciekawe, wszystkie zaślepki we wnęce na miejscu i nie są luźne. Woda która się gromadzi jest krystalicznie czysta (skłaniam się ku eliminacji wód pochodzących z opadów deszczu). Żadna ze ścianek bocznych (wykładzina) w bagażniku nie jest mokra, wykładzina zasłaniająca zapas sucha, ogólnie wszystko suche a woda w tej wnęce się pojawia. Jest jej dość sporo , wczoraj wylałem jakieś 5 litrów. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem?? Przeszukałem to forum z takim samym przypadkiem się nie spotkałem, choć oczywiście mogłem coś przeoczyć, jeśli tak jest to prosze o wskazanie tematu i ewentualnie usunięcie mojego posta, co by nie śmiecić zbytnio. Mimo wszystko proszę o pomoc, bo coś mi się widzi ze w ASO powiedzą "na drzewo".
    Aha mam antene CB wyprowadzoną na klapie bagażnika, ale z tego co prześledziłem raczej nie jej wina.

Pozdrawiam

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez sebastian1980
      prosze o wskazanie tematu
      może się mylę ale szczerze mówiąc pierwsze słyszę, nie wiem czy nie jesteś pierwszy z tym problemem, na pewno nie jest to norma.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Eidos71
        RS
        • 2011
        • 2050
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:szeroki_usmiech A może przewód odpływowy wody z parownika masz poprowadzony do bagażnika...? :diabelski_usmiech Sorki - nie mogłem się powstrzymać. Jedź szybko do ASO, niech główkują i naprawiają.
        Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
        MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Aha mam antene CB wyprowadzoną na klapie bagażnika, ale z tego co prześledziłem raczej nie jej wina
          czy aby na pewno?
          mnie po przewodzie cieknie przez drzwi :roll:
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• idaho66
            Classic
            • 2012
            • 6

Hej. A zobacz czy nie ubywa wody do spryskiwacza . W okolicach tylnej lewej wnęki w bagażniku jest łącznik wężyka do spryskiwacza tylnej szyby.Może coś podcieka.

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen

Zamieszczone przez idaho66
              wężyka do spryskiwacza
              no ale pisał że woda krystalicznie czysta
              jakby był płyn to kolega chyba by zauważył

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• idaho66
                Classic
                • 2012
                • 6

Przepraszam że przepraszam.Starałem się tylko pomóc.

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen

idaho66,

też o tym pomyslałem w pierwszej chwili
                  później doczytalem, że woda jest źródlana :wink:

Komentarz

• sebastian1980
                    Classic
                    • 2010
                    • 34

Zamieszczone przez idaho66
                    Hej. A zobacz czy nie ubywa wody do spryskiwacza . W okolicach tylnej lewej wnęki w bagażniku jest łącznik wężyka do spryskiwacza tylnej szyby.Może coś podcieka.
                    Mam zapachowy płyn, byłoby czuć jakiś zapach, tymczasem to czyściutka woda, bezwonna, także to raczej odpada

Zamieszczone przez szkoda
                    prosze o wskazanie tematu
                    może się mylę ale szczerze mówiąc pierwsze słyszę, nie wiem czy nie jesteś pierwszy z tym problemem, na pewno nie jest to norma.
                    Przeglądając to forum w maju przewinął się ten temat, ale nie mogę teraz tego znaleźć :-/...tak mi się zdaje

Zamieszczone przez Eidos71
                    :szeroki_usmiech A może przewód odpływowy wody z parownika masz poprowadzony do bagażnika...? :diabelski_usmiech Sorki - nie mogłem się powstrzymać. Jedź szybko do ASO, niech główkują i naprawiają.
                    Wiesz, że biorąc pod uwagę fakt, że ta woda jest na serio czysta, jestem skłonny w to uwierzyć...ale to niemożliwe. To wygląda tak jakby się ta woda skraplała.
                    Wierzysz jeszcze w tych ludzi z ASO ?? Bo ja po wszystkim co tu wyczytałem to zastanawiam się kto tam pracuje ??

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                    Aha mam antene CB wyprowadzoną na klapie bagażnika, ale z tego co prześledziłem raczej nie jej wina
                    czy aby na pewno?
                    mnie po przewodzie cieknie przez drzwi :roll:
                    No ale wiesz, wykładzina byłaby mokra, ścianka z weluru też...a tu wsio suche :-/
                    Jutro i pojutrze mają być opady, zobacze co się będzie działo.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

sebastian1980, też miałem kiedyś dużo wody we wnęce z kołem, teraz jej nie ma a nic nie robiłem więc ciężko stwierdzić skąd ta woda :roll:
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• boogoo
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 239

U mnie też zbierała się woda po opadach....poprzez kabel CB.
                        Sprawę załatwiłem klejąc taśmę nad miejscem przejścia kabla do auta, przed uszczelką.
                        Oczywiście wisi kawałek taśmy,tworząc inną drogę wodzie.
                        Następna będzie panamera....????
                        Bo trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki...

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

No ale wiesz, wykładzina byłaby mokra, ścianka z weluru też...a tu wsio suche
                          niekoniecznie
                          u mnie mokre jest oparcie siedziska i dodatkowo plama na gumowej wycieraczce
                          woda płynie po kablu i dopiero po jakimś czasie sie od niego odrywa spadając niżej

Komentarz

• janko30
                            Drive
                            • 2011
                            • 50

Ja tez mam ten problem i szukając doszedłem tylko do jednego wniosku. Nie pytajcie tylko jak, bo sam nie wiem ale problem przynajmniej u mnie leży w przejciach kabli z pod zderzaka do kabiny ja posiadam czujniki i hak tak że kable ida po lewej i prawej stronie. Trzeba zdjąć tą osłonę która przykrywa zamek i pod nią będziesz widział przejścia kabli. Innej opcji, przynajmniej u mnie nie ma bo tak jak u ciebie wszystko w około jest suche. A rurka od spryskiwacza na 100 połączona poprawnie.
                            Mowa dana nam jest po to, żeby wyrażać myśli

Komentarz

• roberta
                              Rider
                              • 2006
                              • 413
                              • Superb III (3V3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

kiedyś po zimie stwierdziłem obecność wody w miejscu koła zapasowego, a że auto było na gwarancji pojechałem do serwisu Emida. Tam grzecznie stwierdzili że uszkodziła się uszczelka pod tylną lewą lampą i woda spływa do koła zpasowego. Wymienili uszczelkę i problem znikł już cztery lata nie występuje czyli było to właśnie to.
                              pozdrawiam
                              roberta

Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda

http://chomikuj.pl/Roberta9

Komentarz

Pracuję...